NL / EN
Huge honey


Mega grote druppels maar geen gewicht, dat is het voordeel van barnsteen. Het knopje is gemaakt van glas met 24 kt goud uitgesneden figuren die er ingesmolten zijn.

Ambachtsvrouwen


pur sangWerken doen ze vanuit hun eigen atelier. Meestal werken ze apart, maar soms ook niet. De porseleincollectie bijvoorbeeld, is van Ine’s en Mary’s hand. En af en toe speuren Wilna en Mary samen naar de mooiste edelstenen. Verkopen doen ze tijdens gezamenlijke exposities op bijzondere locaties of op afspraak.

Mary


EdelsmidHet was kunstenaar en sieradenontwerper Onno Boekhoudt die Mary al op tienjarige leeftijd de eerste kneepjes van het vak leerde. Hij zette haar aan het werk met metaal en hoefnagels. En al snel leerde hij haar emailleren. Haar eerste ‘sieraadjes’ maakte ze een jaar later. Deze verkocht ze aan winkels. In de pubertijd maakte ze een zijsprong naar fotografie, maar die was van korte duur. Uiteindelijk ging ze naar de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden.

In 1983 behaalde ze haar diploma, waarna ze gedurende drie jaar in Singapore en een jaar in Qatar werkte. Tijdens een stagejaar in Singapore heeft Mary meegewerkt aan de kroonjuwelen van de sultan van Johore (Maleisië). In deze periode viel ze als een blok voor de Chinese emailleer kunst, die nu veelvuldig terug te zien is in haar werk. Het was eveneens Singapore die haar kennis liet maken met antieke juwelen, stenen, jade en Chinees druk bewerkt antiek zilver. Ze raakte geïnspireerd en bezocht veel oudheidkundige musea. Iets dat ze nog steeds graag doet om inspiratie om te doen.

Mary maakt juwelen met een ziel. Soms werkt ze in opdracht en vaak ook niet. De gouden tip voor vrouwen die op zoek zijn naar een mooi juweel is: vraag jezelf af waarom je een specifiek juweel zo mooi vindt, want dan kom je tot de kern. Het mooiste compliment dat ze ooit gekregen heeft zijn naar eigen zeggen ‘de tranen’.

Ine


Beeldend kunstenaarIn tegenstelling tot zus Mary, die op tienjarige leeftijd aan het werk werd gezet met metaal , zat Ine vrijwel meteen tot haar oren in de klei. Het was dan ook voor niemand een verrassing dat ze in 1985 afstudeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst, in de richting Keramiek.

Haar eerste werken waren vooral monumentale objectachtige vazen en schalen. Ine’s keramiek werd onder andere verkocht bij Metz & Co en in museumwinkels. En zelfs Het Stedelijk Museum heeft verschillende werken aangekocht en deze meerdere keren tentoongesteld. Ze exposeert nog steeds in verschillende galeries. Haar eerste werken hebben veel invloed gehad op de juwelen die ze nu maakt. De porseleincollectie is daar een voorbeeld van.

Inspiratie haalt ze uit de natuur. Het helpt ook om naar een museum of de Dutch Design Week in Eindhoven te gaan. Maar ideeën ontstaan pas echt en goed tijdens het werken zelf. Als Ine in opdracht werkt, dan is het uiteindelijke stuk een optelsom van iemands persoonlijkheid en ontwikkeling. Zeer boeiend vindt ze het bij wie haar ontwerp terecht komt. Ze benadrukt het belang om de tijd te nemen bij het uitzoeken van een juweel. Want een perfect uitgekozen exemplaar laat niet alleen iemands persoonlijkheid extra stralen, maar kan ook het uiterlijk een behoorlijke boost geven.

Wilna


EdelsmidHet begon allemaal met sieraden van plexiglas, maar dat had al snel te veel beperkingen. En daarom startte Wilna in de jaren 80 met de opleiding tot goudsmid. Ze beschrijft het creëren van een sieraad als een soort magie: het is prachtig om van een onooglijk klompje goud iets glinsterends en begerenswaardig te maken. Aan schetsen doet ze niet. Het begint allemaal met een idee in haar hoofd. Al kan het tijdens het ontwerpproces nog al eens afwijken van het oorspronkelijke idee. Ze laat graag ruimte over voor toeval. Dat maakt het spannend, maar soms ook onmogelijk. En dan laat ze het werkstuk smelten, om vervolgens op nieuw te beginnen.

Wilna heeft een liefde voor edelstenen, vanwege de mooie kleuren. Soms is de kleur verborgen in een steen, zoals bij een opaal of diamant, en dat fascineert na al die jaren nog steeds. Haar sieraden hebben vaak een klassiek karakter, die Italiaanse elegantie en vrolijkheid uitstralen. Inspiratie haalt ze uit de natuur, of uit eeuwenoude schilderijen waar vrouwen op een bijzondere manier met sieraden omgingen.

In haar eigen oren glinsteren vaak knopjes van zus Ine en om haar vinger zit meestal een ring van Mary. Niet perse omdat ze van haar zussen zijn, maar vooral omdat ze het nou eenmaal waanzinnig mooie ontwerpen vindt. Ze daagt haar klanten vaak uit door juwelen te passen die ze in eerste instantie niet zelf zouden uitkiezen. Door haar jarenlange ervaring weet ze inmiddels intuïtief of iets mooi zal staan of niet.
11 - 19 meiArt Breda 2019
2019Biedt een uitgewogen mix van kunst, antiek en juwelen uit alle culturen en perioden.
24 - 27 januari 2019Naarden Kunst & Antiek Weekend
2019Kunst & Antiek Weekend de beurs waar een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse Kunst wordt aangeboden.
7 - 8 - 9 -december Sluisjuwelen Langbroek bij Doorn
2018In Langbroek exposeren Wilna, Ine en Mary van der Sluis hun nieuwe juwelen. Stuur een email met uw postadres voor een uitnodiging.
23 -25 november 2018HET JUWEEL Rotterdam
2018Rotterdam in het wereld museum. Rond de 20 juweliers, edelsmeden & horlogespecialisten presenteren hun exclusieve collecties.
8 - 10 Juni 2018HET JUWEEL Sparrendaal 2018
2018Exclusieve juwelen en horloge beurs in Driebergen Zeist
18 - 22 April 2018Art Breda 2018
2018Biedt een uitgewogen mix van kunst, antiek en juwelen uit alle culturen en perioden.
25 - 26 - 27 - 28 JanuariNaarden Kunst & Antiek Weekend
2018Kunst & Antiek Weekend de beurs waar een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse Kunst wordt aangeboden.
15 - 16 - 17 DecemberSLUISJUWELEN
2017In Langbroek exposeren Wilna, Ine en Mary van der Sluis hun nieuwe juwelen. Stuur een email met uw postadres voor een uitnodiging.
1- 2- 3 DecemberHET JUWEEL Rotterdam
2017Rotterdam in het wereld museum. Hier staan 20 juweliers, edelsmeden & horlogespecialisten en presenteren hun exclusieve collecties.
9 - 10 - 11 JuniHET JUWEEL
2017Sparrendaal / Driebergen, rond de 20 juweliers, edelsmeden & horlogespecialisten presenteren hun exclusieve collecties.
27 - 28 MeiSLUISJUWELEN
2017In Langbroek exposeren Wilna, Ine en Mary van der Sluis hun nieuwe juwelen. Stuur een email met uw postadres voor een uitnodiging.
6 - 14 MeiART BREDA
2017Breepark Bavelseparklaan 10 4817 ZX Breda
8 - 9 AprilJosephine Dröge Interieur
2017 Antiek, woondecoraties en serviezen van o.a. Paola Navone en natuurlijk de collectie Sluisjuwelen
16 -17- 18 DecemberSLUISJUWELEN
2016In Langbroek exposeren Wilna, Ine en Mary van der Sluis hun nieuwe juwelen.
Een paar keer per jaar organiseren we verkoopexposities op bijzondere locaties. Houd daarom onze agenda op de website in de gaten of stuur ons een mail met daarin uw naam, postadres en e-mail adres, om een uitnodiging te ontvangen.

Tussentijds bent u natuurlijk ook van harte welkom voor een kijkje in de keuken in een van onze ateliers. Bel of mail voor een afspraak. En kijk ook eens in de webwinkel maryvandersluis.nl


Mail: info@sluisjuwelen.nl Telefoon: + 31 (0)625 533 459