Mary

Edelsmid

Mary van der Sluis, is een ontwerpster met passie en maakt sieraden met een ziel. Ze groeide op in een creatief  gezin en vond hier ook de inspiratie voor de keuze van dit beroep. 
Met haar zusters Wilna en Ine van der Sluis werkt ze samen onder de naam Sluisjuwelen. De zusters ontwerpen en maken sieraden vanuit hun eigen atelier en enkele sieraden worden gezamenlijk ontworpen en gemaakt. Verkopen doen ze tijdens gezamenlijke exposities op bijzondere locaties of op afspraak. De juwelen van Mary van der Sluis zijn ook exclusief op deze website te koop. 

Mary van der Sluis  biedt u kwaliteitsgarantie, elk juweel wordt voorzien van haar eigen signature, dit garandeert u dat het juweel een eigen ontwerp is van Mary.
Al heel vroeg kwam Mary in contact met kunstenaar en sieradenontwerper Onno Boekhoudt die haar op tienjarige leeftijd de eerste kneepjes van het vak leerde. 
Geïnteresseerd in kunst, design en vormgeving,  evolueerde het maken van juwelen al snel van passie tot beroep. 
Van ontwerp tot uitvoering, alles gebeurt in eigen beheer.

Mary studeerde aan de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven waar ze in 1983 afstudeerde, daarna werkte ze gedurende drie jaar in Singapore en een jaar in Qatar. In Singapore werkte ze aan de kroonjuwelen van de sultan van Johore (Maleisië). In deze periode viel ze ook als een blok voor de  oriëntaalse emailleer kunst, een techniek die nu veelvuldig terug te zien is in haar werk.

Bij het maken van juwelen spreken de ambachtelijke  versieringringstechnieken haar enorm aan. De Etruskische edelsmeedkunst, antieke oosterse en middeleeuwse juwelen zijn een blijvende inspiratiebron. Het bezoeken van oudheidkundige musea en kunst exposities werken als katalysatoren voor het creatieve proces. ​